بلاگ

طرز تولید سیب زمینی نیمه آماده یا فرنچ فرایز در 10 مرحله

طرز تولید سیب زمینی نیمه آماده در 10 مرحله

طبق آمار سایت تحلیلی fortune business ارزش بازار جهانی، سیب زمینی سرخ کرده در سال 2021، به 15.000 میلیارد دلار رسید! انگار حالا دانستن طرز تولید سیب زمینی نیمه آماده اهمیت پیدا می‌کند. طبق همین آمار در صورت رشد ثابت این ارزش بازار رشد 4.7٪ خواهد داشت. پس بی درنگ طرز تهیه سیب زمینی نیمه آماده را بخوانید.

در این محتوا در شرکت زاگرس تاو ماشین طرز تولید سیب زمینی فرنچ فرایز را می‌خوانید. از فرآیند پوست گیری تا شست‌وشو و سرخ کردن تا بسته بندی را بخوانید. بنظر شما چطور سیب زمینی‌ها انقدر طلایی هستند؟ خب راز این رنگ در مرحله انزیم‌بری است. حتما یک‌دستی این سیب زمینی‌ها برای شما جالب است این به لطف مرحله سورتینگ است.

این غذا از جنگ جهانی اول و حدود 300 ساله که معروف است پس همین حالا طرز تولید سیب زمینی فرنچ فرایز را بخوانید.

طرز تولید سیب زمینی نیمه آماده؛ طرز تهیه سیب زمینی نیمه آماده چه مراحلی دارد؟

راز خوشمزگی و تازگی سیب زمینی را بدانید! خط تولید سیب زمینی نیمه آماده، 10 مرحله اصلی و 27 ماشین مختلف برای تولید سیب زمینی فرنچ فرایز دارد. در ادامه به صورت خلاصه طرز تولید سیب زمینی نیمه آماده را می‌خوانید.

  1. ابتدا سیب زمینی‌ها شست و شو می‌شود و خاک و آلودگی را جدا می‌کنند.
  2. در این مرحله پوست‌گیری و سورت انجام می‌شود.
  3. حالا نوبت به اسلایسر و خورد کردن خلالی است و در ادامه باز هم خلال‌ها شسته می‌شوند.
  4. در مرحله آنزیم بری، بدون کاهش کیفیت محصول آنزیم‌های نامطلوب جدا می‌شوند.
  5. در این قسمت از خط تولید سیب زمینی نیمه آماده رطوبت اضافی از بین می‌رود.
  6. در ادامه خلال‌های سیب زمینی فرنچ فرایز حدود 2 دقیقه سرخ می‌شوند.
  7. سپس در این مرحله از خط تولید فرنچ فرایز بعد از خنک شدن خلال‌ها انجماد سریع انجام می‌شود.
  8. در پایان مرحله بسته بندی به صورت اتوماتیک انجام می‌شود.

 

طرز تولید سیب زمینی نیمه آماده

روش تولید سیب زمینی نیمه آماده یا فرنچ فرایز

شرکت زاگرس تاو ماشین به منظور تکمیل خط تولید شما، نصب و راه‌اندازی دستگاه انجماد سریع (Individual Quick Freezer)، بویلرها و دستگاه بسته‌بندی را در صورت تمایل فراهم می‌نماید.

جهت مشاوره رایگان و دریافت قیمت خط تولید سیب زمینی نیمه آماده با مدیر فروش ما به شماره 09124408722 تماس بگیرید.

خریداران فرنچ فرایز در هنگام مصرف سیب زمینی نیمه آماده باید مجدد در روغن سرخ کنند. برای این سرخ کردن سیب زمینی باید در روغنی با دمای 180 درجه سلسیوس به مدت 2 دقیقه باشد. یا اگر دمای روغن 150 درجه سلسیوس است 5 دقیقه سیب زمینی را درون این روغن سرخ کنید.

حالا سراغ جواب سوال سیب زمینی نیمه آماده یا فرنچ فرایز چیست برویم.

سیب زمینی نیمه آماده چیست؟ 

فرنچ فرایز به انگلیسی French Fries، سیب زمینی‌های خلالی بلند، خشک و تُرد رستورانی هستند. سیب زمینی نیمه آماده یک غذای فست‌فودی است و در رستوران‌ها به عنوان پیش غذا خورده می‌شود. فرنچ فرایز درواقع یک تکنیک سرخ‌کردن سیب زمینی است که خلال‌ها در روغن زیاد غوطه‌ور می‌شوند.

سیب زمینی نیمه آماده فرنچ فرایز در سال 1680 میلادی در منطقۀ اروپای غربی و در کشور بلژیک طبخ شد. حدود 300 سال و از زمان جنگ جهانی اول سیب زمینی فرنچ فرایز معروف است.

سیب زمینی نیمه آماده چیست؟

انواع مدلهای سیب زمینی نیمه آماده

داستان سیب زمینی نیمه آماده به همراه ارزش غذایی و انواع آن در مقالۀ فرنچ فرایز چیست؟ منتظر خواندن شماست.

طرز تهیه سیب زمینی نیمه آماده چگونه است؟

روش تولید سیب زمینی نیمه آماده یا سیب زمینی سرخ کرده منجمد در 10 مرحله انجام می‌شود که در ادامه به توضیح این مراحل می‌پردازیم. اما در اینجا به طور خلاصه این مراحل را می‌خوانید.

  1. شست‌وشو و خاک گیری سیب زمینی
  2. پوست گیری و برس زنی
  3. برش زنی و سورتیگ
  4. انزیم بری
  5. فرآیند کاهش آهن
  6. خشک کردن
  7. سرخ کردن
  8. روغن گیری و خنک کردن
  9. انجماد سریع
  10. بسته بندی
نمایی از خط تولید سیب زمینی نیمه آماده

نمایی از خط تولید سیب زمینی نیمه آماده یا فرنچ فرایز

و در ادامه محتوا تمام جزئیات سیب زمینی نیمه آماده منجمد را می‌خوانید.

خط تولید سیب زمینی نیمه آماده در 2 ظرفیت پایین و بالا ساخته می‌شود. در خط تولید ظرفیت پایین 500 کیلوگرم در ساعت و در خط ظرفیت بالا 1000 تا 1500 کیلوگرم در ساعت خروجی دستگاه است.

راستی خبر دارید، اولین خط تولید تمام اتوماتیک و ایرانی توسط زاگرس تاو ماشین ساخته شد؟! برای دانستن جزئیات بیشتر این خبر مقاله افتتاح اولین خط تولید فرنچ فرایز ایرانی را بخوانید.

1_ مرحله سورتینگ، خاک گیری و شستشو

ابتدا سیب زمینی از انبار مواد اولیه وارد قسمت سورتینگ می‌شود. در این مرحله طبق سایز جدا سازی انجام می‌شود تا سیب زمینی‌های با سایز مناسب وارد خط تولید شوند. مرحله سورتینگ به منظور پایین آوردن ضایعات، ایجاد شکل و ظاهر مناسب است. این مرحله سیب زمینی‌های کوچک را از بزرگ جدا می‌کند. دستگاه سوتر سیب زمینی شرکت ما (ZTM)، علاوه بر جدا سازی گل و خاک اولیه سیب زمینی را جدا و در خروجی مجزا از خط تولید خارج می‌کند.

مرحله سورتینگ، خاک گیری و شستشو

دستگاه شستشوی سیب زمینی و دستگاه سورتینگ و خاک گیر

سپس به کمک کانوایر شیب‌دار سیب زمینی‌های با سایز مناسب وارد دستگاه هاپر می‌شوند. کار اصلی هاپر ذخیره سازی مواداولیه و کنترل ورود تدریجی این مواد به نوار نقاله و خط تولید است. تا از عملکرد بد و استهلاک بسیار بالای دستگاه جلوگیری کند.

بعد از هاپر نوبت به دستگاه شست‌وشو سیب‌زمینی می‌رسد تا خاک و سنگ از آن جدا شود. در این دستگاه به کمک چرخش درام، حرکت دورانی و آب، سیب زمینی از خاک و سنگ جدا می‌شود.

دستگاه طراحی شده شرکت ztm در قسمت درام به کمک ورق و لوله استیل مناسب، کمترین آسیب را به سیب زمینی وارد می‌کند. همچنین از آب در بهینه‌ترین شکل ممکن برای شست‌وشو استفاده می‌شود.

بعد از اتمام فرآیند شست‌وشو به کمک اسکرو کانوایر(نوار نقاله حلزونی) سیب زمینی‌های تمیز وارد پروسه پوست گیری و برس زنی می‌شوند.

2_پوست گیر بخار و برس زنی

سیب زمینی تمیز در مخزن دستگاه پوست گیر بخار محبوس می‌شود. سپس در مدت مشخصی بخار فشار بالا وارد مخزن می‌شود. به دلیل فشار و دمای بالا، نشاسته زیر پوست سیب زمینی واکنش می‌دهد و پوست از سیب زمینی جدا می‌شود.

توزیع یکنواخت بخار، چرخش مخزن و نحوه تزریق بخار بسیار مهم است. علاوه بر این فرم مخزن، ورود و خروج به موقع بخار و نحوه عملکرد صحیح درب در کیفیت پوست‌گیری دخیل هستند.

ضایعات روش پوست گیری بخار نزدیک به صفر است و به همین دلیل در خط تولید ظرفیت بالا فرنچ فرایز کاربرد دارد. برای ظرفیت‌های پایین جهت کاهش هزینه، پوست گیرهای سایشی استفاده می‌شود.

بعد از پوست گیری بخار به کمک نوار نقاله حلزونی سیب زمینی‌ها وارد دستگاه برس زنی می‌شوند.

مرحله پوست گیر بخار و برس زنی

پوست گیر بخار سیب زمینی و برس زنی سیب زمینی

 

دستگاه برس زنی برای جدا سازی کامل پوست سیب زمینی است. در این دستگاه چندین فرچه U شکل به صورت موازی در کنار هم قرار می‌گیرند. زبری این فرچه‌ها باعث جدایی کامل پوست بدون آسیب از سیب زمینی می‌شود.

بعد از تکمیل فرآیند پوست گیری سیب زمینی‌ها بر روی کانوایر بازبینی منتقل می‌شوند. تا بازبینی و جدا سازی سیب زمینی‌های خراب و لکه‌دار توسط نیروی انسانی انجام شود.

مراحل شستشوی و پوست گیری سیب زمینی برای فرنچ فرایز

مراحل شستشوی و پوست گیری سیب زمینی برای فرنچ فرایز

برای پوست گیری از سیب زمینی چندین روش وجود دارد که هر کدام مزایای و معایب خود را دارد. برای دانستن انواع دستگاه پوست گیر سیب زمینی و مزایای و معایب هر روش مقاله پوست گیر سیب زمینی چیست؟ را بخوانید.

حالا نوبت برش سیب زمینی‌های سالم و بدون پوست در طرز تهیه سیب زمینی نیمه آماده رسیده است.

3_برش، جدا سازی ضایعات و سورتر طولی

شرکت زاگرس تاو ماشین جهت کاهش ضایعات از دستگاه هیدروکاتر در خط تولید استفاده می‌کند. در دستگاه هیدرو کاتر به کمک آب فشار بالا سیب زمینی را کاملا صاف و بدون خراش برش می‌زند. در این روش قند و نشاسته بیشتری از سیب زمینی گرفته می‌شود.

بعد از برش برای جدا سازی سیب زمینی‌های برش خورده کم ضخامت از سورتر جداکننده ضایعات استفاده می‌شود. بعد از سورتر ضخامت حالا نوبت به جدا سازی سیب زمینی‌ها از لحاظ طول در سورتر طولی می‌رسد.

مرحله سورتر طولی و هیدروکاتر

دستگاه سورتر طولی و دستگاه هیدروکاتر

سورتر طولی از صفحات سوراخ‌دار و موتور ویبره تشکیل شده است. با لرزش موتور ویبره سیب‌ زمینی‌ها حرکت می‌کنند و به دلیل سایز سوراخ‌ها، خلال سیب‌ زمینی‌های کوتاه از چرخه تولید خارج می‌شود.

بعد از دستگاه‌های سورترخلال‌ها به کانوایر بازبینی برای جدا سازی خلال سیب زمینی‌های لکه‌دار و خراب توسط نیروی انسانی منتقل می‌شود. بعد از این فرآیند نوار بالابر خلال‌ها را آماده نشاسته گیری، تثبیت آنزیم و انسجام بافت می‌کند.

4_آنزیم بری یا بلانچر اولیه و ثانویه

دستگاه بلانچر وان آب گرمی است که خلال سیب زمینی را در دما و زمان مشخص شده از درون خود عبور می‌دهند. آنزیم‌ها، قند، نشاسته و آهن باعث بی‌رنگ شدن، تغییر بافت و تغییر رنگ فرنچ فرایز می‌شود. برای از بین بردن این آنزیم‌ها از بلانچر اولیه با دمای بالاتر و زمان کمتر و بلانچر دوم با دمای کمتر و زمان بیشتر استفاده می‌شود.

آنزیم بری یا بلانچر اولیه و ثانویه

دستگاه بلانچر سیب زمینی

برای حفظ و انسجام بافت محصول به کمک آب سرد بین دو بلانچر به خلال زمینی‌ها شوک داده می شود. بلانچر باعث کاهش زمان پخت، عدم سوختن و رنگ قهوه‌ای در خلال‌ها و کاهش جذب روغن می‌شود.

کیفیت سیب زمینی در آنزیم گیری درست آن است. حالا برای آشنایی با دستگاه بلانچر مقاله دستگاه بلانچر چیست؟ را بخوانید.

5_دوزینگ پمپ (SAPP)

یکی از ترکیبات سیب زمینی آهن است که با ترکیب اکسیژن، باعث اکسیداسیون شده و این امر باعث تغییر رنگ نامطلوب خلال‌ها می‌شود. با کنترل میزان آهن و افزودن فسفات بدون ضرر، اکسیداسون متوقف می‌شود. برای ایجاد رنگ طلایی در هنگام سرخ شدن هم دکستروز (نوعی قند) به خلال اضافه کرد.

دوزینگ پمپ ( SAPP )

معرفی دستگاه دوزینگ پمپ ( SAPP )

کنترل زمان عبور خلال‌ها در ترکیب فسفر و دکستروز در آب بسیار اهمیت دارد. این فرآیندها در سیستم دوزینگ پمپ SAPP انجام می‌شود.

6_خشک کن برای کاهش رطوبت

بعد از فرآیند دوزینگ پمپ باید رطوبت اولیه سیب زمینی گرفته شود. تمامی فرآیند پیش از سرخ کردن به کمک آب است. از دما و حرارت که به کمک المنت یا مشعل ایجاد شده است برای برای خشک کردن این آب خلال‌ها استفاده می‌شود. گردش یک‌نواخت هوای گرم به کمک فن‌ها رطوبت اضافی را از محصول جدا می‌کند.

7_فرایر یا سرخ کن

فرایر یا سرخ کن خلال سیب زمینی روغن داغ با دمای حدود 170 درجه سانتی‌گراد در بازه زمانی بین 60 الی 90 ثانیه دارد. زمان سرخ شدن خلال‌ها بستگی به زمان عبور سیب زمینی از درون فرایر دارد.

در برخی از دستگاه‌های فرایز از بازه 175 تا 185 درجه سانتی‌گراد هم استفاده می‌شود.

فیلتر کردن ضایعات سیب زمینی درون روغن یکی از موارد مهم دستگاه فرایر است. سوختن این مواد باعث طعم گرفتن، تولید آکریل آمید(یک ماده سرطان زا) و در نتیجه خرابی و سمی شدن روغن می‌شود.

دستگاه فرایر

دستگاه فرایر یا سرخ کن

تثبیت دمای روغن داغ مهم‌ترین جزء دستگاه فرایر است. طراحی درست گرمایش روغن، ورود، خروج و گردش و سیرکوله برای این دما مهم است. شرکت زاگرس تاو ماشین (ZTM) با رعایت تمامی نکات کلیدی و مهم در طراحی فرایر، دستگاهی با کیفیت بالا به مشتریان خود ارائه می دهد.

8_روغن گیری و پیش خنک کننده

بعد از سرخ شدن فرنچ فرایزها جهت روغن‌گیری به دستگاه ویبراتور وارد می‌شود تا روغن اضافی از آن‌ها جدا شود. بعد از جدا سازی روغن خلال‌ها از زیر فن‌های پیش خنک کننده رد می‌شوند. تا بعد از پایین آمدن دمای خلال سیب زمینی آماده فرآیند انجماد سریع شوند.

9_تونل انجماد (IQF)

سیب زمینی نیمه آماده پس از خنک سازی اولیه وارد تونل انجماد (IQF) می‌شود. فرآیند انجماد سریع باعث حفظ تمامی خواص مواد غذایی محصول می‌شود. بعد از این فرآیند خلال‌ها وارد پروسه بسته‌بندی می‌شوند.

10_بسته بندی فرنچ فرایز

در قسمت بسته بندی خلال‌های سیب زمینی منجمد شده در بسته های 2.5 کیلوگرم، 900 گرم و یا 750 گرم پر می‌شوند. و پس از قرارگیری در کارتن به نگهداری به سردخانه 18- منتقل خواهند شد.

طرز تهیه سیب زمینی نیمه آماده همیج جا به پایان رسید حالا سیب زمینی‌های منجمد آماده طبخ هستند.

توزین و بسته بندی سیب زمینی نیمه آماده

توزین و بسته بندی سیب زمینی نیمه آماده یا فرنچ فرایز

بعد از خواندن این مراحل باید کارهایی که قبل از راه‌اندازی کارخانه فرنچ فرایز خود را انجام دهید را بخوانید. در مقاله راه اندازی کارخانه فرنچ فرایز نکاتی که باید قبل از راه‌اندازی خط تولید را رعایت کنید آماده خواندن شما هستند.

خط تولید سیب زمینی نیمه آماده

فرنچ فرایز خوراک سالم، سریع با تاریخچه حدود 300 سال است، این محبوبیت بی‌دلیل نیست! چون ارزش غذایی این سیب زمینی در فرآیند طرز تهیه سیب زمینی فرنچ فرایز حفظ می‌شود.

در این محتوا طرز تولید سیب زمینی نیمه آماده را در 10 مرحله توضیح دادیم. از شست‌وشو تا پوست‌گیری و سرخ کردن را خواندید. اگر سوالی راجع‌به پروسه دستگاه خط تولید سیب زمینی نیمه آماده در بخش دیدگاه از ما بپرسید.

اندازه بازار تولید سیب زمینی نیمه آماده هر سال در حال رشد است. طبق همین آمار fortune business در صورت رشد ثابت این ارزش بازار رشد 4.7٪ خواهد داشت. پس راه اندازی و خرید خط تولید سیب زمینی نیمه آماده، پرسود است.

ما طراح و سازنده خط تولید فرنچ فرایز (سیب زمینی نیمه آماده) هستیم.

شرکت زاگرس تاو ماشین در زمینه طراحی، ساخت، اجرا و راه اندازی ماشین آلات و خطوط صنایع‌غذایی فعالیت دارد. افتخار همکاری با مجموعه‌های بزرگی مانند چی‌توز، باتو، مزمز و کاله داریم. تضمین کیفیت ما تیم تخصصی طراحی و فنی کارآموزده ماست.

جهت مشاوره رایگان و دریافت قیمت خط تولید فرنچ فرایز، با مدیر فروش ما به شماره 09124408722 تماس بگیرید.

8 دیدگاه در “طرز تولید سیب زمینی نیمه آماده یا فرنچ فرایز در 10 مرحله

  1. زینب نادعلی گفت:

    سلام خیلی ازتون ممنونم هیچ سایتی انقدر به طور کامل مراحل تهیه تولید سیب زمینی نیمه آماده رو توضیح نداده بود.

    1. ztmco گفت:

      خوشحال هستیم که محتوایی که با توجه به دانش مان در ساخت خط تولید فرنچ فرایز داریم را شما پسندید.

  2. محمد احمدی گفت:

    برای راه اندازی ی کارخانه فرنچ فرایز چقدر سرمایه نیاز است؟ قیمت خط تولید فرنچ فرایز چقدر است؟

    1. ztmco گفت:

      اگر تصمیم دارید اطلاعات بیشتر درباره طرز تولید سیب زمینی نیمه آماده یا فرنچ فرایز به صورت صنعتی داشته باشید لطفا از طریق صفحه تماس با ما با کارشناسان ما تماس بگیرید.

      جهت مشاوره رایگان و دریافت قیمت خط تولید فرنچ فرایز، با مدیر فروش ما به شماره 09124408722 تماس بگیرید.

  3. پدرام بهادری گفت:

    من قصد دارم اطلاعات بیشتری درباره کسب و کار تولید سیب زمینی نیمه آماده کسب کنم؟ میتونم از شما مشاوره بگیرم؟

    1. ztmco گفت:

      سلام وقت بخیر، بله ما به صورت تخصصی مشاوره فنی و بازاریابی به مجموعه شما می دهیم، از زمان تاسیس خط تولید تا ایجاد بازار فروش فرنچ فرایز، تیم ما به شما مشاوره میدهد

  4. زهرا اکبرزاده گفت:

    شما طرح توجیهی هم برای راه اندازی کارخانه فرنچ فرایز دارید؟

    1. ztmco گفت:

      سلام وقت بخیر
      بله، برای اطلاعات بیشتر با مدیر فروش ما به شماره 09124408722 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *